Bushiri verbinden met Linear Park

14 februari 2017

Oranjestad - ,,Met het teruggeven van dit strand aan het Arubaanse volk, doen we iets terug voor alle offers die onze burgers hebben gebracht. Het Ritz Carlton heeft ons volk een van de laatste openbare stranden afgenomen en nu krijgt de bevolking er weer een terug.”

Minister-president Mike Eman bezocht afgelopen weekend de ruïne van het voormalig Bushiri-Hotel, in gezelschap van architect Raffy Kock, die verantwoordelijk was voor het ontwerp van het Linear Park, en krijgt nu de taak het Bushiri-terein om te vormen tot een openbaar strand en sportgelegenheid. Gezien de ligging is de bedoeling dat het onderdeel gaat uitmaken van het Linear Park.

Vorige week besloot de ministerraad af te zien van verdere pogingen om Bushiri te verkopen aan een hotelketen. ,,De vorige regering heeft een van onze laatste publieke stranden verkwanseld aan Ritz Carlton. Daar is ons volk niet blij mee. Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om die blunder goed te maken en ons volk een nieuw openbaar strand ter beschikking te stellen”, aldus Eman.

Hij vertelde dat er faciliteiten komen voor strandsporten als beachtennis en beachvolleyball, maar dat ook de aanleg van een skatebaan wordt overwogen. Er is echter niet veel budget beschikbaar voor het project. Daarom wordt de bevolking opgeroepen vrijwillig mee te ko- men helpen om het te realiseren. ,,We hebben dat met het bestuurskantoor gedaan en kunnen op dezelfde manier met elkaar ons eigen Mambo Beach weer in ere herstellen. Laten we zo snel mogelijk beginnen.

Bron: Antilliaans Dagblad, Curacao