Brunswijk hoopt dat nieuw ministersteam situatie herstelt

31/01/2017

PARAMARIBO - Ronnie Brunswijk, de voorzitter van de Abop zegt dat de president het recht heeft om ministers te ontslaan als hij vindt dat ze niet presteren. Hij zegt niet degene te zijn om te oordelen over de prestaties van ministers, omdat hij hen niet van dichtbij heeft meegemaakt; de president daarentegen wel.

Vanaf het aantreden van deze regering heeft Brunswijk gewaarschuwd. "Captain your ship is sinking", had hij kort na de verkiezingen geroepen tijdens een structurenbijeenkomst. De politicus zegt dat het rangschikken van het kabinet ertoe kan leiden, dat de economische situatie in het land wordt gerepareerd.

"Zonder op de politieke toer te gaan hoop ik dat het goed komt", zegt Brunswijk en herinnert eraan dat de NDP 26 zetels heeft behaald en hiermee instaat is alleen te regeren. Als de regering bij volledig mandaat niet instaat is dat is te doen, dan rest volgens hem niets anders, dan dat ze haar mandaat teruggeeft. Op de vraag welke leider het volk dan zal voorgaan in de strijd, blijft hij op de vlakte.

Vanaf vorig jaar hebben grote delen van het volk het moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen. Van regeringswege zijn verschillende maatregelen genomen om sociaal zwakke gezinnen te beschermen. In een eerder interview zei Brunswijk dat de regeerders de ruimte moeten krijgen om de maatregelen uit te voeren. Als correcties zouden uitblijven, zou hij er niet voor schromen het volk op te trommelen om te protesteren.

Bron: de Ware Tijd, Suriname