Braille- en ICT-project voor blinden en slechtzienden Nickerie

22/05/2017

NIEUW NICKERIE - De Nationale Stichting voor Blinden en Slechtzienden in Suriname (NSBS) start in samenwerking met de Republic Bank een braille- en ICT-project voor blinden en slechtzienden in Nickerie. “Wij zullen blinden en slechtzienden leren omgaan met de braillecomputer en om het brailleschrift te leren”, zegt NSBS-directeur Natasia Hanenberg-Agard.

In verband hiermee werd er vrijdag een informatiedag georganiseerd. Eén van de doelen is meer bekendheid geven aan de stichting en haar activiteiten, in de hoop dat mensen met een visuele beperking zich registreren. Ook voor Nickerianen is het belangrijk te weten wat het blindencentrum doet en welke mogelijkheden er zijn voor blinden en slechtzienden.

Vorige maand was de NSBS in Nickerie om zich te oriënteren "en toen hebben wij een aantal organisaties gevraagd ons te helpen om in alle buurten van het district de mensen te registreren. Het ministerie van Sociale Zaken afdeling Nickerie heeft veertien namen doorgegeven, maar we hebben ook onder meer Stichting Sari, Stichting WiN en het Zuster Dankerscentrum gevraagd de mensen naar ons te sturen.

Er is verder een beroep gedaan op het Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis om patiënten met een visuele beperking te achterhalen". De NSBS streeft naar een permanente afdeling in Nickerie. "Voorlopig gaan we zeker tot en met februari volgend jaar bij voldoende animo twee tot drie keer per week in Nickerie trainingen verzorgen."

Bron: de Ware Tijd, Suriname