Bouw van airporthotel begonnen

26 januari 2017

Oranjestad - Naast Luchthaven Reina Beatrix verrijst een nieuw hotel met 120 kamers. Ook komen er verschillende bedrijven in het project. De eerste gasten van Hyatt Place worden eind volgend jaar verwacht. Vrijdagmiddag werd de groundbreaking verricht in aanwezigheid van minister Mike de Meza van Toerisme, Transport, Energie en Milieu en minister Paul Croes van Sociale Zaken, Jeugd en Arbeid.

Projectontwikkelaar Luis Enrique Cano is blij dat een jaar later dan gepland, eindelijk de schoppen de grond in gaan. ,,Het is een droom van mij om naast de luchthaven een hotel te bouwen. Juist nu Aruba zich steeds meer profileert als hub tussen landen en eilanden in de regio, is een hotel bij de luchthaven, waar mensen een of twee nachten kunnen verblijven, een noodzaak.” In het complex is ook ruimte voor 5.000 vierkante meter kantoorruimte en 2.000 vierkante meter bedrijfsruimte. Er is vooral veel belangstelling van autoverhuurbedrijven, die geen kantoor op de luchthaven zelf hebben.

Cano investeert 30 miljoen dollar in het project. Zijn broer Carlos heeft al tien jaar een goedlopend bedrijf op Aruba, met dertig, uitsluitend Arubaanse werknemers. ,,Wij willen met onze bedrijven investeren in Aruba, Aruba vooruit helpen”, aldus Cano. Hij legde uit dat het project vooral gericht is op diensten die te maken hebben met de luchthaven.

,,We weten dat de airport de komende jaren nog groeit en er dus extra vraag komt naar bijvoorbeeld huurauto’s. Wij gaan ons ook richten op bijvoorbeeld overnachtingen van personeel van luchtvaartmaatschappijen. Een andere doelgroep zijn de mensen die enkele dagen op Aruba zijn voor een sociaal evenement als een bruiloft of een conferentie.” Minister De Meza die samen met minister Croes de laatste schroeven vastdraaide van het eerste stukje van de constructie, is blij met het initiatief.

,,We praten hier over een hotel van hoge kwaliteit, op een plek waar vraag is naar verblijfsaccommodatie. Ook voor reizigers die maar een halve dag op Aruba moeten wachten op een aansluiting, is het plezierig als ze naar een hotel kunnen, in plaats van dat ze moeten rondhangen op de airport. Ik zie in dit project echt meerwaarde voor onze economie.” Minister Croes is vooral blij met de extra werkgelegenheid. ,,Volgens Cano neemt het hotel 150 mensen in dienst en levert het complex ruim driehonderd indirecte banen op. Dat helpt om de werkloosheid op ons eiland te minimaliseren.”

Bron: Antilliaans Dagblad, Curacao