Bouva belooft stakende leerkrachten oplossing

19/01/2017

PARAMARIBO - Melvin Bouva, ondervoorzitter van De Nationale Assemblee, sprak woensdag bij het parlement de stakende leerkrachten toe die een dag tevoren onverrichterzake van de volksvertegenwoordiging waren vertrokken. Bouva zegt dat hij zich bewust is van het protest van de leerkrachten.

Hij beloofde donderdag uitsluitsel over de pogingen van het parlement om regering en bonden om de tafel te krijgen, zodat er een einde kan komen aan de intussen anderhalve week durende staking.Bouva hield de actievoerders voor dat er vaste regels en procedures zijn waaraan personen zich moeten houden als zij het parlement wensen te bezoeken voor het indienen van een petitie of om aangehoord te worden.

De ondervoorzitter vroeg de leerkrachten samen te werken naar een oplossing. Hij vroeg de leerkrachten zich niet misleid te voelen alsof de regering het herwaarderingsprogramma niet wil uitvoeren. "Wij hebben gevraagd om door middel van dialoog de zaak op te lossen. Ik wil u vragen om dat pad vast te houden", verzocht Bouva.

Bondsvoorzitter Valies zei in een reactie dat zijn organisaties oplossingen willen: "Wij willen ook dat de regering zich houdt aan conventies en overeenkomsten. De regering moet de vakbond erkennen als wettige vertegenwoordiger van de leraren en dat men niet daarom heen kan gaan. Dat gaan wij niet accepteren", zei hij.

Bron: de Ware Tijd, Suriname