Betrokkenheid jongeren bij criminaliteit noopt tot voorlichting

18/01/2017

PARAMARIBO - De afdeling voorlichting van Jeugdzaken van het Korps Politie Suriname begint eind januari met een voorlichtingscampagne gericht op jongeren. Aanleiding is de stijgende trend van jeugdcriminaliteit, vooral pornografie en seks met minderjarigen. Ook het feit dat meestal jongeren slachtoffer worden van zedenmisdrijven noopt tot voorlichting.

Het is de bedoeling preventief op te treden om strafbare feiten uit te bannen en criminaliteit onder jongeren terug te dringen. Op 29 januari begint de campagne bij de Hermitage Mall. De organisatie zal zicht richten op strategische drukke plekken, waar vooral jongeren bijeenkomen. "Wij hebben een preventieve taak. Hoe kunnen wij voorkomen dat jongeren op een negatieve manier in aanraking komen met de politie", zegt het hoofd van de afdeling Voorlichting van Jeugdzaken, brigadier Milton Bisschop. Hij was te gast in het voorlichtingsprogramma van de politie via radio SRS, 'De jeugd en de politie'.

De politie wil jongeren in alle districten bereiken. Bisschop zegt dat in het streven jongeren bewust te maken zij ook de buurtorganisaties en ouders erbij willen betrekken. "We gaan drukke plaatsen bezoeken. Vooral de ontmoetingsplaatsen van jongeren." De sessies zullen met aanschouwelijk materiaal plaatsvinden. Een jaar terug dook een filmpje op van een vijftienjarig meisje dat seks had met een of meerder leden van een rappersgroep in een hotelkamer. De zaak is dit jaar weer aan het rollen gebracht en de vermoedelijke daders zijn ingesloten.

Bron: de Ware Tijd, Suriname