Belastingdienst wordt strenger

12 januari 2017

Oranjestad - Eigenaren van motorvoertuigen of -boten die hun belasting niet op tijd betalen, krijgen voortaan een boete. Dat staat in de wet die vorig jaar door de Staten werd aangenomen. De Belastingdienst gaat die boetes ook opleggen en innen.

Via dit zogenaamde naheffingssysteem, wordt het heel onaantrekkelijk om de nummer- plaatbelasting niet op tijd te betalen. Vorig jaar was het aantal wanbetalers alarmerend hoog. Nu kan de Belastingdienst een boete opleggen die kan oplopen tot honderd procent van het te betalen bedrag. Dat is dus een verdubbeling van de kosten. Wie de naheffingsaanslag niet binnen een maand betaalt, krijgt te maken met invorderingsmaatregelen.

De eerste termijn van de be- lasting voor motorvoerof vaartuigen vervalt op 31 januari. Een andere wijziging houdt in dat iedereen die een motorvoertuig bezit, belasting moet betalen, of het voertuig nu op de openbare weg gebruikt wordt of niet.

Voor oldtimers, wagens die ouder zijn dan dertig jaar geldt dat ze de helft van de gebruikelijke nummerplaatbelasting moeten betalen.

Bron: Antilliaans Dagblad, Curacao