Belastingdienst werkt achterstanden weg

8 maart 2017

Oranjestad - De Belastingdienst is al een aardig eind op weg met de inhaalslag om de achterstanden in de verwerking van de belastingaanslagen inkomstenbelasting weg te werken. Volgens directeur Louanne Gomez-Pieters is de dienst aan het eind van het jaar bij. Toen Gomez-Pieters in 2015 begon werd gewerkt aan belastingjaar 2009.

,,We hebben een plan gemaakt en zijn aan het werk gegaan. Volgens mij hebben de meeste mensen inmiddels de restitutie over het jaar 2012 ontvangen.” Er zullen nog veel mensen zijn die geen geld hebben gezien, omdat het ambtelijke systeem van restitutie heel streng is op het moment dat er nog openstaande belastingen zijn. In navolging van de Nederlandse Belastingdienst wordt ook op Aruba gewerkt aan digitalisering. ,,Dat scheelt veel papier en veel werk voor de post. In principe willen we de aangiftes over vorig jaar of dit jaar digitaal gaan sturen”, aldus Gomez-Pieters.

,,We hebben 40.000 aangiftes inkomstenbelasting te verwerken per jaar en daarnaast 7.000 voor de winstbelasting. Verder hebben we maandelijks grote hoeveelheden aangiftes omzet- en loonbelasting, dus digitaliseren scheelt echt heel veel.”

Bron: Antilliaans Dagblad, Curacao