Baanonzekerheid bij TCT na ontmanteling ministerie

01/02/2017

PARAMARIBO - Er is bij medewerkers van het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) bezorgdheid ontstaan, sinds bekend is geworden dat het departement zal ophouden te bestaan. Dinsdag hebben directieleden, beleidsadviseurs en stafmedewerkers hun bezorgdheid geuit tijdens een bespreking met minister Andy Rusland die hen informeerde dat het personeel bij Openbare Werken zal worden ondergebracht.

Medewerkers concluderen dat met de ontmanteling een signaal is afgegeven dat het departement niet belangrijk is. Bij TCT werken meer dan 1100 ambtenaren. Zij vragen zich af waarom juist een ministerie dat belangrijke staatsbedrijven onder zich heeft en beleidsadviseurs heeft, die onder andere op luchtvaartgebied verwikkeld zijn in internationale certificeringsprocessen, wordt opgedoekt.

Personeelsleden vrezen dat hun positie moeizaam ingepast zal worden bij OW en topkader van het land aan de kantlijn van de ontwikkeling zal worden gehouden. Bij de ontmanteling van het ministerie van Planning en Ontwikkelingssamenwerking in 2010 en het weghalen van de directoraten Technologische Ontwikkeling en Milieu bij het toenmalig ministerie van ATM voorgehouden. "Tot vandaag is de rechtspositie van veel van de betrokken ambtenaren niet geregeld. Een groot aantal van hen zit al zes jaar thuis zonder werk, terwijl hen allerlei mooie verhalen waren voorgehouden", zegt een TCT'er.

Ronald Hooghart, voorzitter van de Centrale van Landsdienarenorganisaties (CLO) ziet de situatie niet zo somber is als de medewerkers en zegt dat de vakcentrale de situatie goed in de gaten houdt. Hij verwacht dat de onderdelen van TCT directoraten worden van OW.

Bron: de Ware Tijd, Suriname