AZV stuurt ‘rechtswege’ verzekerden brief op ArubaZATERDAG, 16 JUNI 2012

ORANJESTAD — Ziektekostenverzekeraar AZV stuurt de circa 3000 personen, die vanaf 1 juli te maken krijgen met wijzigingen in verband met de aanstaande nieuwe Landsverordening Toelating en Uitzetting (LTU), een brief met daarin de melding dat hun polis met een jaar verlengd wordt. Ook de nieuwe zorgpas wordt bij deze brief meegestuurd.

Departamento Integracion, Maneho y Admision di Stranhero (Dimas) kondigde eerder deze week aan dat ze vanaf dinsdag 19 juni gaat beginnen met het uitgeven van de ‘verklaring van rechtswege’ aan de groep mensen die vanwege aanstaande LTU-veranderingen daar recht op heeft. Om dit in goede banen te leiden, heeft Dimas met AZV afspraken gemaakt. Zo stelt Dimas dat zorgverzekeraar AZV de polis van deze groep mensen zal verlengen met een jaar.

AZV-woordvoerder Solange Tchong legt uit wat de reden van de verlenging is. “Deze mensen kunnen volgens de wet aanspraak maken op AZV. Omdat de wet verandert per 1 juli, verandert ook de status van die aanspraak, want dat verloopt per 1 juli. We willen deze mensen die van rechtswege kunnen aanvragen niet het recht op zorg ontzeggen. Daarom heeft AZV besloten om de geldigheidsduur van hun polis met een jaar te verlengen, tot 1 juli 2013.”

Tchong vertelt dat deze circa 3000 personen een brief van AZV thuisgestuurd krijgen, samen met een tijdelijke pas die ze het komende jaar kunnen gebruiken. Zodra ze hun ‘verklaring van rechtswege’ hebben, moeten ze naar AZV gaan om hun herinschrijving definitief te maken. Vanwege het toesturen van de brief is het van belang dat AZV de juiste adresgegevens heeft. Wie niet met de juiste adresgegevens bekend is, krijgt van de woordvoerder het advies om telefonisch contact op te nemen met AZV (527-9900) en bij de polisadministratie te controleren of de persoonlijke informatie correct is. Ze wijst er op dat het volgens de wet verplicht is om wijzigingen in de persoonlijke sfeer die voor AZV van belang zijn door te geven.