Akkoord voor overdracht BZV naar SVB getekend op CuraçaoOverdracht BZV naar SVB 

18-05-2012

CURAÇAO – Het akkoord voor de overdracht van Bureau Ziektekostenvoorzieningen (BZV) naar de Sociale Verzekeringsbank (SVB) is getekend. Minister Jacinta Constancia (Gezondheid), minister George Jamaloodin (Financiën) en de directeur van de SVB zette woensdag hun handtekening onder het akkoord.

De overdracht van taken brengt geen veranderingen in het pakket. De partijen zijn overeengekomen dat de SVB vanaf 1 mei 2012 belast is met de uitvoering van de regelingen van PP, ambtenaren en de Stichting Garantie.

Zorgcontract
De regering en de SVB zijn ook overeengekomen dat gezamenlijk gewerkt zal worden aan een zorgcontract en dat de regering daar fondsen voor beschikbaar zal stellen. De regering verwacht op deze manier te komen tot een verantwoordelijke manier om de uitgaven in de zorg te controleren en de kwaliteit te garanderen en de zorg toegankelijk te houden.

Concrete stap
Constancia is tevreden met dit resultaat. “We voeren verschillende veranderingen door in de openbare gezondheidszorg. Behalve dat de openbare gezondheidszorg toegankelijk moet zijn en van een hoge kwaliteit, moet het ook betaalbaar zijn. Na jarenlang overleg zijn wij erin geslaagd om een andere concrete stap te zetten”.

  
Taken BZV naar SVB

VRIJDAG, 18 MEI 2012

WILLEMSTAD — Het Bureau Ziektekostenvoorzieningen (BZV) heeft woensdag officieel de taken overgedragen aan de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Dat werd bekrachtigd door de ondertekening van het overdrachtdocument in het Marriott Hotel door minister van Gezondheid Jacinta Scoop-Constancia (MFK), minister van Financiën George ‘Jorge’ Jamaloodin (MFK) en SVB-directeur Philip Martis. Belangrijkste doel is de efficiëntie te vergroten. De SVB is vanaf 1 mei belast met de uitvoering van de ziektekostenregelingen voor PP-patiënten, ambtenaren en de Stichting Garantie Toegankelijkheid Zorg (SGTZ). Momenteel zijn de overheid en de SVB in gesprek om te komen tot een zorgcontract. De overheid zal hiervoor de vereiste fondsen beschikbaar stellen. Hierdoor hoopt de regering de gezondheidskosten beheersbaar te maken, de kwaliteit van de gezondheidszorg te bewaken en de zorg toegankelijker te maken. Het pakket voor BZV-verzekerden blijft door deze wijziging onveranderd.