Agenten verdacht van ernstige mishandeling

6 maart 2017

Oranjestad - De agenten J.Y. en A.X.W. zijn vrijdag aangehouden. Ze worden ervan verdacht een gevangene te hebben geslagen, terwijl die al geboeid was. De politie bevestigt de arrestatie, maar geeft geen verdere informatie.

Het voorval vond plaats op carnavalszondag. Er kwam een melding binnen bij de politie dat in de Paradijswijk een man zijn echtgenote met een vuurwapen bedreigde. Ter plaatse werd een vrouw aangetroffen die vertelde dat haar man in de woning was en een wapen had.

De agenten kregen toestemming om naar binnen te gaan, en werden gewaarschuwd vooral voorzichtig te zijn. Een groep politiemensen ging het huis in en wist met enige moeite de agressieve man in de boeien te slaan. Die wekte de indruk dat hij onder invloed was van drugs.

De verdachte kreeg een kledingstuk over zijn hoofd en werd met een politiebusje naar het hoofdbureau van politie gebracht. Daar werd hij voorgeleid aan de hulpofficier van justitie. Die liet meteen een ambulance komen, omdat de verdachte een bebloed gezicht had. In het ziekenhuis werden onder andere een gebroken oogkas en gebroken ribben vastgesteld.

Bij de woning in Paradijswijk vertelden getuigen dat de agressieve man al geboeid was, toen enkele agenten op hem insloegen. Ze zeiden dat hij rustig was en er geen enkele reden leek om zo veel geweld toe te passen. De echtgenote, die door de man was bedreigd, bevestigde die versie van het gebeurde.

Daarop werd het Openbaar Ministerie ingeschakeld en vervolgens overgegaan tot aanhouding van de twee betrokken agenten.

Bron: Antilliaans Dagblad, Curacao