Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) verbetert dienstverlening door nieuwe unit

DE WARE TIJD:

VRIJDAG 3 AUGUSTUS 2012, PARAMARIBO  - Patiënten die last hebben van hun maag, darm en lever worden sinds kort niet meer op de poli behandeld in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). Speciaal hiervoor is de afdeling gastro-enterologie woensdag in gebruik genomen. Deze unit is onderdeel van het Medisch Diagnostisch Behandel Centrum van het AZP en is na een maand proefdraaien in gebruik genomen.

De nieuwe ruimte stelt internisten in staat om beter onderzoek te verrichten bij patiënten. Volgens Vijay Jarbandan, internist gastro-enteroloog in het AZP, werden de onderzoekingen voorheen poliklinisch gedaan. “Maar nu kunnen we meer mensen helpen”, zegt de deskundige. Daarnaast stelt de nieuwe afdeling internisten in de gelegenheid patiënten ook een slaapmiddel toe te dienen, zodat ze minder last hebben van het onderzoek. De medische specialist legt uit dat het ook nodig was een aparte ruimte te hebben, omdat de wachtlijst lang is. Patiënten die zich aanmelden voor een onderzoek wachten twee tot drie weken voordat ze behandeld kunnen worden. Alleen spoedgevallen worden onmiddellijk
behandeld. Naast Jarbandan werken er twee verpleegkundigen op de afdeling en zijn nog vijf andere in de opleiding tot assistenten. Deze uitbreiding is één van de vele die het AZP heeft geïntroduceerd ter uitbreiding van haar diensten om zodoende kwaliteitszorg te leveren. Het AZP heeft de totale kosten, voor zowel de bouw als de aanschaf van apparatuur zelf bekostigd. De kosten lopen in de duizenden euro’s, geeft Jarbandan aan.