Aankaarten ‘misstanden’ ziekenhuis Nickerie wake-up call

19/02/2016

PARAMARIBO - De minister van Volksgezondheid, Patrick Pengel, hult zich voorlopig in stilzwijgen in de kwestie over ‘misstanden’ bij het Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie. Dit zegt één van zijn medewerkers aan De Ware Tijd.

Advocaat Ramesh Malahe heeft onlangs in een open brief aan de bewindsman gevraagd om in het belang van de Nickeriaanse samenleving, de kwaliteit van de medische zorg bij het ziekenhuis nader te onderzoeken. Hij attendeert de bewindsman op onder andere medische missers waarnaar er geen onderzoek is gedaan of waarvan de onderzoeksresultaten nog niet bekend zijn. Verder moeten ook de juiste mensen voor de juiste plekken worden aangesteld, vindt hij. Niemand wil klokkenluider zijn bij zaken die misgaan, maar Malahe laat zijn stem wel horen, omdat hij een potentiële patiënt van het ziekenhuis is. Hij zegt geen kwade bedoelingen te hebben, maar geeft slechts een 'wake-up call'.

Burgers en patiënten laten volgens hem uit vrees en rancune hun stem niet horen. Het is volgens de medewerker niet duidelijk wanneer de minister hierover iets zal zeggen. De directeur heeft eerder aan de krant gezegd dat hij hierop niet zal reageren en dat de minister hierover iets moet zeggen. Malahe merkt op dat de situatie zorgwekkend is. Hij heeft nog geen reactie gehad van de minister, maar hij maakt zich hierover geen zorgen. Het zal hem voldoening geven als de bewindsman tenminste een onderzoek laat doen en orde op zaken gaat stellen. "Ik heb begrepen dat er woensdag een spoed bijeenkomst was. Ik praat niet over de gezondheidszorg op zich, maar van de kwaliteit van de zorg.

Bron: de Ware Tijd, Suriname