22 Illegalen aangehouden

26 januari 2017

Willemstad - Kustwachters hebben in de nacht van dinsdag op gisteren in samenwerking met de politie 22 personen op een vaartuig aangehouden, die illegaal op Curaçao aan land probeerden te komen.

Aan boord van het vaartuig is tevens marihuana aangetroffen en in beslag genomen. De kustwachtcutter Jaguar detecteerde omstreeks 2.00 uur een verdacht contact op de radar op ongeveer zes mijl ten zuiden van Curaçao. Hierop werd een patrouille met een SuperRhib van het kustwachtsteunpunt gelijk ingezet. Op ongeveer 3,5 mijl ten zuiden van de St. Annabaai, werd een onverlicht vaartuig van het merk Eduardoño aangetroffen met aan boord verschillende opvarenden.

Het vaartuig werd onmiddellijk naar het steunpunt te Parera gebracht, waar het om 22 personen bleek te gaan, van wie drie vrouwen en negentien mannen die Curaçao illegaal probeerden binnen te komen. Alle opvarenden hadden de Venezolaanse nationaliteit en zijn overgedragen aan de politie, die samen met de kustwacht de zaak verder in onderzoek heeft.

Bron: Antilliaans Dagblad, Curacao