VBC Newsletter februari 2017

Print

Op 23 december 2016 trad het coalitie kabinet Koeiman bestaande uit de politieke partijen MAN, PAR, PS en PNP aan. Op 12 februari 2017 diende Minister President Koeiman het ontslag in van zijn kabinet vanwege het verlies van steun van de meerderheid in de Staten (intrekking steun PS).

Op 10 oktober 2010 kreeg Curaçao de status van autonoom land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. In de periode 10-10-10 tot 12 februari 2017 hebben 7 kabinetten ( Schotte, Betrian, Hodge, Asjes, Whiteman I en II en Koeiman) en meer dan 45 ministers Curaçao bestuurd. Gemiddeld komt het neer op jaarlijks een nieuwe regering.

Kan nog gesproken worden van politieke en/of regeer stabiliteit en vertrouwen in de politiek? Op basis van de resultaten van het cohesie onderzoek 2016 uitgevoerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek luidt het antwoord ten aanzien van het onderdeel vertrouwen nee:
“ Waar men het minst vertrouwen in heeft zijn politieke partijen ( 2,3%), de regering ( 3,8%) en het parlement ( 4,1%).” Deze verontrustende uitkomsten vormen voor vele politici en hun partij kennelijk geen aanleiding om het boetekleed aan te doen en verbeteringen door te voeren om het vertrouwen en de stabiliteit te vergroten. Integendeel de jongste politieke crisis toont aan dat met grote arrogantie en met alle middelen, tot illegale toe, getracht wordt om de politieke macht te grijpen en te consolideren.

Zo te oordelen heeft men geen boodschap aan de grote negatieve gevolgen welke deze super egoïstisch-opportunistische aanpak van politiek bedrijven voor de Curaçaose samenleving te weeg brengt.
Op sociaaleconomisch gebied vertalen deze zich cijfermatig als volgt:

Download

Related items

Start exploring

Explore our Government Publications database with over 1200 documents and reports from the Dutch Caribbean.

Read now