Advies Leenaanvraag Investeringen 2017 Sint Maarten

Print

Op grond van artikel 16 van de Rijkswet financieel toezicht Curaçao en Sint Maarten (Rijkswet) en aanvullende afspraken die met het ministerie van Financiën zijn gemaakt omtrent leningen, reageert het Cft in deze brief op het leenverzoek van Sint Maarten.

Leenverzoek
Op 12 april 2017 heeft het College financieel toezicht Curaçao en Sint Maarten (Cft) een leenverzoek ontvangen van Sint Maarten ten behoeve van diverse projecten, waaronder de gevangenis en de belastingdienst, ter grootte van ANG 30,0 miljoen.

Oordeel
Het Cft stelt vast dat alle voorgenomen projecten voldoen aan de definitie van het System of National Accounts (SNA).

Begrotingswijziging
Wel stelt het Cft vast dat een deel van de voorgenomen investeringen, ter grootte van ANG 8,3 mln, niet is opgenomen in de vastgestelde begroting 2017. Om deze reden adviseert het Cft u op zo kort mogelijk termijn een begrotingswijziging door te voeren ten aanzien van de kapitaaldienst zodat alle in het leenverzoek genoemde projecten en bedragen daarin worden verwerkt en daadwerkelijk kunnen worden uitgevoerd.

Lees het volledig advies onder de knop:

Aantal pagina’s 3 • Taal Nederlands • Land Sint Maarten

Bron: College financieel toezicht
Tags: public finance and tax, advies, college financieel toezicht, cft, finance, financien, sint maarten, begroting, investering, belastingdienst, ministerie van financien, centrale bank van curacao en sint maarten, centrale bank, budget st. maarten, budget

Download

Related items

Start exploring

Explore our Government Publications database with over 1200 documents and reports from the Dutch Caribbean.

Read now