Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Eilandsraad Saba uit frustraties over zorgpakket

MAANDAG, 28 JANUARI 2013

THE BOTTOM — De Eilandsraad van Saba uitte tegenover minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Ronald Plasterk haar frustratie over de recente wijzigingen in het pakket ziektekostenverzekeringen.

Het betreft de wijzigingen die minister van Gezondheidszorg, Welzijn en Sport Edith Schippers introduceerde en die de afgelopen weken voor veel onrust zorgden op Saba. Er werd ook melding gemaakt van het ongemak voor Sabanen met medische problemen die, soms wel een maand lang, naar Colombia moeten voor behandeling. Een alternatief werd aangedragen in de vorm van het upgraden en gebruik maken van St. Maarten Medical Center.

De Eilandsraad sprak verder onder meer over vrij verkeer van personen binnen de voormalige Antillen, het belang van overeenkomsten met St. Maarten en armoedebestrijding.

Plasterk zegde toe te zullen helpen waar hij kon. “Onze regering is jullie regering”, zei hij. Hij zei ook zijn collega-ministers te zullen informeren over wat er speelt op de eilanden.

Aangezien Nederland moet bezuinigen, ziet hij geen kans de eilanden meer geld te geven, ‘maar verder snijden in de budgetten zou niet de juiste koers zijn op dit moment’, aldus Plasterk.

Share this page:
« Back
Back to Top