Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Eerste training Health in All Policy succesvol

19/01/2017

PARAMARIBO – “Het is belangrijk om mensen bewust te maken dat hun gezondheid niet alleen van zichzelf en hun dokter afhangt. De omgeving waar je woont, het milieu en je werkomstandigheden spelen ook een rol.” Dit zegt Marthelise Eersel, een van de ‘docenten’ die heeft meegewerkt aan de training ‘Health in All Policy’ van het ministerie van Volkgezondheid, met ondersteuning van de Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie.

Het was een training van zes weken, verspreid over de periode november vorig jaar tot januari. Van de 29 deelnemers die zich hadden aangemeld, onder wie managers, beleidsmedewerkers en personen uit de private en maatschappelijke sector, hebben 25 de training succesvol afgerond. Het doel van de scholing was om hun kennis op het gebied van de sociaaleconomische en maatschappelijke factoren over gezondheid en ziekten te vergroten.

Ook hebben de deelnemers meer inzicht gekregen in de noodzaak tot de intersectorale aanpak van sociaaleconomische en maatschappelijke vraagstukken die van invloed zijn op de gezondheid. Eersel benadrukt dat het ministerie van Volksgezondheid alleen niet in staat is om dit grote vraagstuk aan te pakken, maar ondersteund moet worden door andere ministeries, de particuliere sector en de burgers.

Raissa Biekman, coördinator HBO-opleidingen bij het verpleegkundigen opleidingsinstituut Covab, ziet de toegevoegde waarde van de training wel in. “Als je onderwijsbeleid maakt moet je kennis dragen van het beleid binnen de gezondheidssector.” Bij Covab zal worden nagegaan hoe deze training kan worden toegevoegd in het programma van de post- en HBO-opleidingen. De training zal vanaf februari ook verzorgd worden op de Faculteit der Medische Wetenschappen en het is de bedoeling om die ook landelijk aan te bieden.

Bron: de Ware Tijd, Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top