Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Eerste specialistische missie Streekziekenhuis Nickerie naar West-Suriname succesvol

19/03/2013

NIEUW-NICKERIE – De eerste specialistische missie van het Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie (LMSZN) naar West-Suriname is succesvol verlopen. De missie bestond uit een internist/infectioloog, een maag, darm en lever (MDL) arts, een kinderarts en een keel, neus en oor (KNO) arts, vergezeld van algemeen directeur Antoine Elias en voorzitter van het Stichtingsbestuur Bisnoepersad Dalloesingh.

Afgelopen donderdag en vrijdag zijn ongeveer honderd patiënten behandeld van de inheemse dorpen Apoera, Section en Washabo. De patiënten waren geselecteerd door de Medische Zending. Dit is ook het eerste project dat uitgevoerd is sinds de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst tussen partijen vorig maand. De specialisten waren bijzonder onder de indruk van de gezondheidsmedewerkers van de Medische Zending. “Meer nog dat ze zoveel kunnen doen met de weinige mogelijkheden die zij hebben” zegt medisch directeur Heve Sibilo. Het team van het streekziekenhuis stond onder leiding van Sibilo, terwijl directeur Edward van Eer zelf leiding gaf aan het korps van de Medische Zending. Walther Boldewijn, patiënt, vindt het een heel goede zaak dat het ziekenhuis zijn medewerking heeft verleend om de specialisten te brengen naar Apoera. Volgens hem moet het niet bij de ene keer blijven, “maar wij vooral in Apoera hebben ook die tweedelijnszorg nodig”, zegt Boldewijn. Hij vraagt om bij de eerstvolgende missie ook een oogarts mee te nemen, zodat mensen met oogproblemen ook verholpen kunnen worden. Elias gaf aan dat hij tot nu toe geprobeerd heeft het beleid van de regering uit te dragen door de zorg te brengen naar West-Suriname. Ook Dalloesingh sprak lof over de missie en hoopt dat in de toekomst er meer mensen geholpen kunnen worden.-

Share this page:
« Back
Back to Top