Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Eerste Police Awards uitgereikt in Suriname

09/03/2013

PARAMARIBO – In theater Thalia zijn vrijdagavond voor de eerste keer de ‘Police Awards’ uitgereikt aan de beste medewerker, het beste afdelingshoofd en de beste afdeling van het Korps Politie Suriname (KPS). De winnaars: beste medewerker majoor Johannes Pinas, beste afdelingshoofd hoofdinspecteur Stanley Benschop en de beste afdeling Operatie De Nieuwe Weg.

De winnaars  majoor Johannes Pinas, hoofdinspecteur Stanley Benschop en Krishnakoemar Binda namens operatie 'De Nieuwe Weg'.

De winnaars majoor Johannes Pinas, hoofdinspecteur Stanley Benschop en Krishnakoemar Binda namens operatie ‘De Nieuwe Weg’. 

Het evenement, dat vanaf nu jaarlijks terug zal keren, is geïnitieerd door minister Edward Belfort van Justitie en Politie (Juspol). “Ik wilde het korps op deze manier in een goed daglicht te plaatsen”, zei hij. “Want het zijn niet alleen de slechte dingen die aandacht moeten krijgen. Uit ervaring weet ik dat er goede, harde werkers onder het korps zijn.”

Volgens de bewindsman komt hij met deze Police Award Night tegemoet aan de wensen van het korps zelf. “Ik wil ze prikkelen om op de goede weg door te gaan en de waardering van mij en de president zélf laten blijken.”

Majoor Pinas ontving SRD 750 SRD en twee periodieken. Gewestelijk politiecommandant van Nickerie, Stanley Benschop, kreeg als beste afdelingshoofd eveneens SRD 750 en twee periodieken mee. De afdeling Operatie De Nieuwe Weg sleepte de award voor beste afdeling in de wacht en ontving daarvoor 2500 SRD.

Share this page:
« Back
Back to Top