Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Eerste fase Surinaams sociaal zekerheidsstelsel afgerond

01/03/2013

PARAMARIBO – De visie van nagenoeg alle belanghebbenden over hoe het sociaal zekerheidsstel van Suriname eruit moet zien, is reeds op schrift verzameld. Deze mededeling heeft consultantsbureau KPMG gisteren officieel gedaan aan de regering (onderraad ministers), de vakbeweging en het bedrijfsleven (tripartiet). Dit verneemtde Ware Tijd van bronnen.

“Het ziet er tot nu toe goed uit. Wij zijn tevreden met de richting waarin de zaak zich ontwikkelt”, is één van de gelijkluidende reacties na de eerste tussentijdse vergadering in het regeringsgebouw. KPMG moet haar rapport over acht maanden af hebben. Voor ongeveer USD 400.000 moet het bedrijf raamwerken ontwerpen voor een Algemene Ziektekosten Verzekering, een Algemene Pensioenstelsel en een overkoepelende autoriteit voor alle sociale poten van het land.

Langs het heel traject wordt de consultant intensief begeleid door de partners. De afspraak is dat er om de vier weken om de tafel wordt gezeten met de onderraad van ministers en het tripartiet orgaan. “De bedoeling is dat wij hun werk op de voet volgen om te voorkomen dat er straks een rapport wordt geproduceerd waarmee wij het oneens zijn.”

“Het is een intensief proces, maar het lukt al veertig jaren niet om het stelsel voor mekaar te krijgen in dit land. Maar dit jaar moet het definitief zichtbaar zijn. Daarom werken wij op deze manier eraan”, aldus een belanghebbende die gisteren de meeting ook heeft bijgewoond. Over vier weken moet KPMG haar analyses schriftelijk presenteren over de tot nu toe verzamelde informatie. Daarna zullen de partners daarop hun commentaren presenteren.-.

Share this page:
« Back
Back to Top