Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Eerste behandeling moordzaak-Wiels 18 december op Curacao

08-12-13

CURAÇAO – Vier verdachten in de zaak-Wiels, Monika B. (44), Elvis K. alias ‘Monster’ (36), Burney F. alias ‘Nini’ (42) en D.D. alias ‘Pankcheck’ (24) staan 18 december voor de rechter. Dat meldt het Hof van Justitie. De zaken worden gezamenlijk behandeld vanaf 09.30 uur.

Bron: Versgeperst, Curacao

 

Grote interesse verwacht voor proces Magnus

9 DECEMBER 2013

Willemstad – Het gerecht op Cu- raçao verwacht grote belangstelling van de media voor het proces in verband met de Magnus-strafzaak na de moord op 5 mei dit jaar op de toen actieve parlementariër Helmin Magno Wiels. Daarom treft het Hof van Justitie allerlei voorbereidingsmaatregelen, waaronder richting de pers. Op woensdag 18 december vindt de eerste behande- ling plaats van de strafzaken tegen de personen die ervan worden verdacht betrokken te zijn geweest bij onder meer de moord op Statenlid Wiels.

De Curaçaose parlementariër was ten tijde van de moord leider van de grootste regeringspartij, Pueblo Soberano, die samen met PAIS, PNP en het onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran een coalitie vormen, nadat PS eerder – vlak voor de geboorte van het Land Curaçao op 10-10-’10 een regering vormde met MFK van premier Gerrit Schotte en MAN.

De strafzaken zullen gezamenlijk worden behandeld en zullen op 18 december om half- tien aanvangen, aldus persrechter Mauritsz de Kort. Gelet op de te verwachten verhoogde belangstelling van zowel de media als het publiek, heeft het gerecht een aantal besluiten moeten nemen voor een ordentelijk verloop van het proces.

Zo zal er in de zaal een beperkt aantal plaatsen beschikbaar zijn voor de pers. De leden van de media kunnen vanaf half-negen terecht bij het Stadhuis om, na een veiligheidscontrole, plaats te kunnen nemen in de zaal. De toegang tot de zaal is al- leen mogelijk via de centrale deur van de publieke tribune, met andere woorden: de zijdeur in de gang kan dan niet worden gebruikt.

In verband met de veiligheidscontrole dienen journalisten een legitimatiebewijs mee te nemen waaruit het liefst ook blijkt voor welk mediaorganisatie de verslaggever werkzaam is. Gelet op het beperkt aantal plaatsen voor de media, zal er van elk medium maar één vertegenwoordiger worden toegelaten. Indien er meer leden van de pers komen dan er plaatsen in de zaal beschikbaar zijn, zullen de parketwachters hen doorverwijzen naar de publieke tribune. Doorverwijzing vindt overigens alleen plaats indien er nog plaatsen beschikbaar zijn op de publieke tribune.

Een andere voorbereidingsmaatregel van het gerecht is dat de werkzaamheden van de rechter-commissaris in verband met de verlenging van de detentie van verdachten in andere zaken op die dag elders – dus niet op het Stadhuis – zullen plaatsvinden.

Bron: Antilliaans Dagblad, Curacao

Share this page:
« Back
Back to Top