Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

EBS’er vecht ontslag aan bij rechter

03/02/2017

PARAMARIBO – EBS-medewerker Derrick Haakmat eist via de rechter dat beslag dat het bedrijf op zijn huis heeft laten leggen wordt opgeheven, betaling van zijn salaris wordt hervat en dat hij weer aan het werk mag. Haakmat vindt dat hij in juli 2010 ten onrechte is ontslagen en dat op basis van valse informatie van zijn werkgever aan de kantonrechter deze toestemming heeft verleend voor de beslaglegging.

De EBS ging hiertoe over om salaris dat na het vermeende ontslag was doorbetaald terug te vorderen. De elektricien werd door de EBS op staande voet ontslagen nadat een sappenproducent had verklaard dat een illegale stroomaansluiting bij zijn bedrijf in 2006 door hem was aangelegd. De man zou daarvoor US 4000 dollar hebben betaald. De EBS stuitte in juli 2010 op de illegale aansluiting nadat de ondernemer een storing had gemeld en bleek dat de aansluiting niet in het EBS-systeem was geregistreerd. Haakmat ontkent de illegale aansluiting te hebben aangelegd en spande een rechtszaak aan.

Op het schriftelijke verzoek vorige maand aan directeur Rabin Parmessar om de salarisbetaling te hervatten, is afwijzend gereageerd. Tegenoverde Ware Tijdgaat de topman inhoudelijk niet in op deze kwestie, omdat die nog onder de rechter is. “Deze case ligt bij de rechter. Het is een case van ongeveer vier jaar terug. We hebben een beschikking van Arbeid voor ontslag”, is het enige dat hij kwijt wil. Haakmat beschuldigt de EBS ervan opzettelijk een verkeerd adres aan de Dienst Arbeidsinspectie te hebben doorgegeven, waardoor hij de oproeping om voor de ontslagcommissie te verschijnen niet heeft ontvangen.

Bron: de Ware Tijd, Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top