Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

‘Durf, anders gaan we klemmen’

03/02/2017

PARAMARIBO – Er is een reële dreiging dat de Surinaamse economie zal vastlopen. “Het vervangen van poppetjes zal daar geen verandering in brengen. Als wij dingen nu niet serieus veranderen gaan we klemmen”, benadrukt Winston Ramautarsing, voorzitter van de Vereniging van Economisten (VES) in reactie op de wijzigingen in het regeerteam.

Hij heeft altijd gepleit voor productie en export georiënteerd beleid om het land uit de crisis te halen. Daarnaast moet de regering serieuze bezuinigingen doorvoeren. Dat alles zou in een duidelijk en transparant meerjarenplan moeten worden gegoten. Bekwame ministers, zoals Ferdinand Welzijn voor Handel en Industrie zullen niet zaligmakend zijn. “De VES wil een helder en samenhangend plan zien dat nog steeds ontbreekt. Overigens niet alleen een plan, er moeten concrete stappen worden gezet, in plaats van steeds mooie praatjes te houden.”

De econoom legt zijn bezorgdheid verder uit: “We zijn in ernstige problemen en zullen er niet uit geraken als wij dingen niet drastisch veranderen.” Hij doelt daarbij op het feit dat er voor de zoveelste keer, ook door president Desi Bouterse, is toegegeven dat er teveel mensen in dienst zijn bij de overheid. “Maar geen enkele regering doet daar iets aan. Ook de huidige oppositie niet, toen zij aan de macht was.”

Bron: de Ware Tijd, Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top