Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Douanedienst Suriname begint met nieuw administratiesysteem

16/11/2013

PARAMARIBO – Asycuda World, het modernste administratiesysteem voor douane aangelegenheden, is recent geïntroduceerd in Nickerie. Begin december moet de nieuwe werkwijze volledig zijn geïmplementeerd op alle grensposten.

Dit liet projectleider, Ruben Mendonca, onderhoofd van de Douanedienst, woensdagavond weten tijdens een informatiesessie voor vertegenwoordigers van het bedrijfsleven.

Pluspunt van het nieuw systeem is, dat handelaren niet langer afhankelijk zijn van douaniers om hun stukken in te dienen. Dit kunnen zij zelf, 1×24 uur doen, via internet. “Dit werkt efficiënter en effectiever”, zei Mendonca.

Vanaf maandag wordt een nieuw administratiesysteem voor de douane ingevoerd. Dit systeem wordt wereldwijd geroemd als effectief en efficiënt.

Vanaf maandag wordt een nieuw administratiesysteem voor de douane ingevoerd. Dit systeem wordt wereldwijd geroemd als effectief en efficiënt. Foto: dWT Archief  

Waar het vroeger drie dagen duurde voordat zij hun lading mochten ophalen of afgeven, kan dat binnenkort binnen twee dagen na aankomst. Ook de overheid haalt er voordeel uit. Alleen bonafide ondernemers, die geregistreerd zijn bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken en de Belastingdienst, worden toegelaten tot het systeem.

Het heeft de overheid ruim 1,3 miljoen US dollar gekost om het te implementeren. Het systeem verhoogt de efficiëntie van de haven die nu reeds tot de beste van het Caribische gebied behoort.

Meer weten? Lees voor verdieping en achtergronden de 

Bron: de Ware Tijd, Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top