Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Discussie locatie ziekenhuis laait op na overstroming op Curacao

MAANDAG, 26 NOVEMBER 2012

WILLEMSTAD — Door de zware regenval van gisteren kwam het Amstel-terrein blank te staan. Dit doet de discussie over de plannen om op deze locatie het nieuwe ziekenhuis te bouwen, opnieuw oplaaien.

Politici en bezorgde burgers hebben gebruikt gemaakt van diverse sociale media om hun bezorgdheid te uiten – in combinatie met gemaakte foto’s van het terrein en omgeving – over het omstreden ‘nieuwe adres’ van het ziekenhuis. Zoals vele burgers via de sociale media opmerkten, was het Amstel-terrein gisteren door de overstroming ‘slechts per boot’ toegankelijk. De meesten die het terrein hebben gezien na de zware regenval kunnen niet begrijpen hoe de ‘wijze mannen’ druk blijven uitoefenen om het nieuw ziekenhuis daar te bouwen.

Dat er diverse organisaties tegen de bouw zijn is ook al bekend. Zo zijn de twee milieuorganisaties Amigu di Tera en Defensa Ambiental tegen, maar ook Plataforma Otrobanda en de ondernemersorganisaties Sosiedat di Komersiante Otrobanda (SKO). Bovendien is er een negatief advies gegeven door het College financieel toezicht (Cft) over de bouwplannen. Volgens het Cft zou de overheid eerst moeten werken aan onder andere de versterking van de gezondheidszorg.

‘Nieuwe procedure Amstelterrein’ voor nieuw ziekenhuis op Curaçao

28 NOVEMBER 2012

AD 28.11.12 I

Share this page:
« Back
Back to Top