Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Decentralisatie in Suriname: Eigen rijbewijsunit in Nickerie

30/03/2013

NIEUW-NICKERIE – De politie in Nickerie krijgt binnen anderhalve maand een speciale unit voor het vervaardigen van de nieuwe rijbewijzen. Deze toezegging kreeg hoofdinspecteur van politie Stanley Benschop tijdens een onderhoud met korpschef Humphrey Tjin Liep Shie. Het materiaal voor de rijbewijsafdeling in Nickerie moet uit Paramaribo overkomen.

Volgens Benschop heeft de korpschef aangegeven dat hij staat voor decentralisatie. “Vandaar dat hij de unit in het district wil hebben”, benadrukt Benschop. Er zijn reeds mensen geïdentificeerd in het district die getraind en begeleid zullen worden in het vak. Door deze mogelijkheid zal in het vervolg geen lange wachttijden meer zijn voor de geslaagden. “Zij kunnen meteen over hun rijbewijzen beschikken, wat nu niet het geval is”, zegt Benschop.

Nu duurt het langer dan een maand voordat de aanvragers over hun rijbewijzen, die in Paramaribo worden vervaardigd, kunnen beschikken. De afdeling in Nickerie gaat de pas gepresenteerde nieuwe rijbewijzen maken. Deze hebben het formaat van een pinpas en zijn beter beveiligd. De mensen die geslaagd zijn voor de rijexamens worden gelijk voorzien van deze nieuwe rijbewijzen, terwijl de oude rijbewijzen geldig blijven, maar op termijn ook vernieuwd worden. Benschop vraagt de mensen die hun rijbewijzen hebben aangeboden ter verlenging even te wachten. “Wij gaan dit project stap voor stap uitvoeren om eventuele kinderziektes op te lossen” Er zijn geen kosten verbonden om in aanmerking te komen van een nieuw rijbewijs. Rijinstructeurs in het district zijn blij dat kandidaten die geslaagd zijn gelijk over hun rijbewijzen kunnen beschikken, vooral zij die ver in de polders wonen en naar Nieuw Nickerie moeten komen om te informeren op de afdeling van de politie.-.

Share this page:
« Back
Back to Top