Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Cursus integriteit voor Korps Politie Aruba

VRIJDAG, 08 MAART 2013

ORANJESTAD — “Integer zijn is net als zwanger zijn”, zegt Justitie-minister Arthur Dowers (AVP). “Er is geen gulden middenweg. Je bent het of je bent het niet.”

Dowers was deze week bij de eerste sessie van een cursus, georganiseerd voor het politiekorps, waarbij de nadruk ‘100 procent’ ligt op het thema Integriteit. Het is de eerste overheidsdienst die hiermee aan de slag gaat, maar het is de bedoeling om het thema in het hele overheidsapparaat te behandelen. Het integriteitbeleid is een belangrijk deel van het regeringsbeleid, aldus het kabinet. Zo werd de taskforce Integriteit opgericht, destijds nog onder leiding van toenmalig procureur-generaal Rob Pietersz. Volgens Dowers is het een pluspunt dat het Korps Politie Aruba het voortouw neemt in deze. “Je kunt het beste materiaal en de beste technologie hebben, maar zonder integriteit heb je niks”, benadrukt de minister. “Op voertuigen van de politie staat zelfs het woord integriteit en dat moet dus ook in hun dagelijks functioneren terugkomen.” Integriteit is natuurlijk iets dat ook geldt voor de minister van Justitie en alle andere ministers, benadrukt Dowers. Omgang met collega’s, informatie en burgers maken allemaal onderdeel uit van integriteit.

Agenten luisteren aandachtig naar informatie over integriteit.

Share this page:
« Back
Back to Top