Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Cursus Corporate Governance goed bezocht op Bonaire

ZATERDAG, 20 APRIL 2013

KRALENDIJK — Op Bonaire hebben onlangs bijna 50 personen deelgenomen aan een cursus Corporate Governance voor overheidsstichtingen. Behalve bestuursleden en toezichthouders van overheids- en particuliere stichtingen, waren ook de lokale en rijksoverheden aanwezig met juristen en beleidsbepalers. De cursus werd verzorgd door Frank Kunneman van het advocatenkantoor VanEps Kunneman VanDoorne. De cursus, over twee dagdelen verspreid, werd gehouden bij Captain Don’s Habitat.

Tijdens de zeer interactieve sessies zijn diverse onderwerpen en casussen behandeld, waarin de aanwezigen ervaringen en vragen konden delen. Een aantal van de behandelde onderwerpen waren: conflicts of interest, beloningsstructuur, vergaderingen en financiële verplichtingen. De deelnemers hebben de behoefte uitgesproken aan een vervolg. Vanwege het daverende succes zal dat er zeker komen.

Deelneemster Macha Le Poole, secretaris van de Raad van Bestuur van zorginstelling Fundashon Mariadal, één van de grotere organisaties op Bonaire in de vorm van een stichting, over het belang van de cursus voor het eiland: “Ik heb als advocate eerder cursussen van Frank Kunneman gevolgd. Of je nu met meer of minder kennis deelneemt, je verlaat zijn sessies altijd verrijkt. Als deelnemer word je participant. Ook nu weer heb ik veel opgestoken over Good Governance. En voor Bonaire is het belangrijk dat cursussen van dit niveau hier op het eiland worden gegeven door professionals van het kaliber van Frank Kunneman.”

VanEps Kunneman VanDoorne is sinds 2009 ook gevestigd op Bonaire, waar het al decennia lang werkzaam is. Op Bonaire is een team van meerdere advocaten zeer actief in het adviseren van en procederen voor bedrijven en zowel de lokale als de rijksoverheid. Specialisten van de vestigingen op de andere Caribische eilanden assisteren daarbij op terreinen zoals Corporate Governance.

Share this page:
« Back
Back to Top