Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Curaçaose zorgverleners achter nota patiëntenzorg

DINSDAG, 26 FEBRUARI 2013

WILLEMSTAD — Zorgverleners en organisaties hebben zaterdag hun fiat gegeven aan de nota ‘Bewust kiezen voor veiligheid en kwaliteit patiëntenzorg’. De terugkoppeling van de zorgverleners zal in het einddocument worden verwerkt. Dat meldt een persbericht van het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN).

Minister van Gezondheid, Ben Whiteman (PS), heeft zaterdag met de zorgverleners in het WTC vergaderd en een workshop gevolgd. Tijdens de workshop moesten de aanwezigen de prioriteiten in de zorg aangeven. Deze aandachtspunten moeten het liefst op een zo kort mogelijke termijn realiseerbaar zijn en relatief goedkoop.

De Curaçaose Huisartsenvereniging bijvoorbeeld stipte de automatisering binnen de zorg aan. Deze zou volgens hen een rode lijn moeten zijn in de afspraken en communicatie tussen de zorgverleners en de overheid. Minister Whiteman benadrukte het belang van een goede samenwerking tussen de verschillende zorgorganisaties. Volgens hem werken ze nu niet goed samen en in een nieuw gebouw (ziekenhuis) zal als daar nu niets aan gedaan wordt, ook niks aan veranderen.

Share this page:
« Back
Back to Top