Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Curacaose vakbonden gaan door met mobilisatie

MAANDAG, 16 DECEMBER 2013

WILLEMSTAD — De mobilisatie van de vakbonden in het kader van de voorgenomen maatregelen in het ambtenarenapparaat gaat verder. Vanmiddag om twee uur kwamen alle vakbonden, die de krachten hebben gebundeld in de Aliansa Sindikal, bijeen. Ook werden andere vakbonden, die overheid- of semioverheidspersoneel vertegenwoordigen, uitgenodigd.

Deze vergadering vindt plaats in het gebouw van ambtenarenvakbond Abvo. Nieuwe ontwikkelingen sinds de informatieochtend van vorige week dinsdag zullen tijdens de vergadering aan bod komen, zegt Darius ‘Lio’ Plantijn van onderwijsvakbond Sitek.

Een van deze ontwikkelingen is de financiering van de onlangs opgericht stichting voor sociale ontwikkeling en sport, FDRS. “De financiering werd geregeld terwijl de stichting nog niet bestond, heb ik begrepen. Dat betekent dat de overheid geld heeft. Waarom dan de zware bezuinigingen binnen de ambtenarij”, aldus Plantijn.

Sitek, die al onderdeel uitmaakt van de Aliansa Sindikal, houdt vanavond een algemene ledenvergadering. Daarin wordt de informatieochtend van vorige week geëvalueerd en worden ook deze nieuwe ontwikkelingen besproken.

“Er zijn meerdere ontwikkelingen die erop duiden dat de overheid geld heeft. Zo heeft het ministerie voor Sociale Ontwikkeling een project gefinancierd om jongeren tot vakmannen op te leiden. Waarom? We hebben al Feffik hiervoor.”

Plantijn wil van de overheid weten hoeveel van dergelijke projecten nog te verwachten zijn. “Als de financiële situatie van overheid inderdaad zo hachelijk is dan hebben dergelijke projecten geen prioriteit.”

Plantijn stelt verder dat de vakbonden in november een protocol hebben ondertekend met minister-president Ivar Asjes (PS) om het sociaal gevoel verder te ontwikkelen maar dat op deze manier dit initiatief weinig kans van slagen heeft. “De ambtenaren zouden training moeten krijgen over hoe meer klantvriendelijk en efficiënt te zijn. Maar tegelijkertijd worden ze in allerlei arbeidsvoorwaarden gekort. Dat werkt niet.”

Bron: Amigoe, Curacao

Share this page:
« Back
Back to Top