Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Curacaose Statenvoorzitter wil integriteitsnorm binnen het Koninkrijk

08-01-2014

CURAÇAO – Statenvoorzitter Mike Franco wil dat er een integriteitsnorm komt. Dat stelde hij in zijn welkomstwoord tijdens het Interparlementair Koninkrijksoverleg (Ipko). “Gezamenlijk moeten wij een norm creëren voor integriteit, die geldt voor het hele Koninkrijk”, aldus Franco.

Franco benadrukte hierbij dat de autonomie van de afzonderlijke landen wel overeind dient te blijven.

Bevordering integriteit
De Statenvoorzitter sprak tijdens de opening van het overleg onder andere over de intense politieke ontwikkelingen, die zich in een kort tijdsbestek hebben afgespeeld. Ook maakte hij kenbaar dat er er vanuit Curaçao al een hoeksteen is aangedragen ter bevordering van integriteit van het bestuur. De Landsverordening Integriteit Kandidaat Ministers, ook wel bekend als de ‘Lei di Screening’ (Screeningswet). Deze wet kan volgens Franco als aanknopingspunt dienen in het overleg.

Economische ontwikkelingen
Naast een integriteitsnorm moeten er volgens Franco ook meer kansen worden benut om samen de economie te stimuleren. “Het uiteindelijke doel van al die ontwikkelingen  is dat de bevolkingen die hebben moeten inboeten, op termijn (met de verwachte economische groei) er beter van te worden”, aldus de Statenvoorzitter.

Bron: Versgeperst, Curacao

Share this page:
« Back
Back to Top