Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Curacaose Sociale Verzekeringsbank (SVB) geeft AOV-ontvangers bijna 65 miljoen gulden kerstbonus

DONDERDAG, 28 NOVEMBER 2013 

WILLEMSTAD — De SVB geeft in december aan 49.829 aov-ontvangers een extra bonus. In totaal kost dit de SVB 64,9 miljoen gulden. Dat legt de SVB uit in een persbericht.

De kerstbonus wordt op 1 december uitgekeerd. In de praktijk betekent dit echter dat sommigen de gebruikelijke maandelijkse aov-uitkering en de kerstbonus eind november ontvangen. De bonus is gelijk aan het bedrag van het aov-pensioen dat maandelijks wordt gestort. Personen die bijvoorbeeld 862 gulden aov in december moeten krijgen, krijgen daar bovenop een extraatje van 862 gulden. Daar wordt vervolgens 1 procent AVBZ-premie op ingehouden. Het nettobedrag zal daarom voor hen uitkomen op 1706,76 gulden. Op dit bedrag berekenen de banken ook nog administratieve kosten. Deze kunnen variëren tussen 1 gulden en 3,50 gulden.

In het persbericht meldt SVB dat op de kerstbonus verder niets wordt ingehouden behalve de 1 procent AVBZ-premie. De kerstbonus wordt alleen uitgekeerd aan personen die voor 1 september in aanmerking voor de aov-uitkering zijn gekomen. Personen die in de maanden oktober, november en december zestig zijn geworden krijgen dit extraatje niet. Pas volgend jaar december zullen zij daarvoor in aanmerking komen. Ook weduwe- en wezenuitkeringstrekkers hebben geen recht op de kerstbonus.

Bron: Amigoe, Curacao

Share this page:
« Back
Back to Top