Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Curaçaose premier Hodge wil soepeler belastingklimaat

ZATERDAG, 02 FEBRUARI 2013

RIJSWIJK — De nieuwe premier van Curaçao, Daniel Hodge, wil op het eiland net zo’n soepel belastingregime voor buitenlandse bedrijven als in Nederland. “Wij zijn onderdeel van het Koninkrijk en als we serieuze partners van elkaar willen zijn, moet men straks niet moeilijk tegen ons gaan doen als wij onze offshore-business willen gaan stimuleren”, zegt hij in een interview, dat gisteren in de Volkskrant werd gepubliceerd.

Hodge vindt de offshore-economie van groot belang. “Die heeft bij ons altijd een belangrijke rol gespeeld. In het verleden heeft dat heel veel geld binnengebracht.” De premier meldt verder tegenover de Volkskrant dat hij de relaties binnen het Koninkrijk wil verbeteren. “Die zijn de afgelopen jaren een beetje gespannen geweest.” Over de schuldsanering in 2010 zegt hij: “We zaten met een schuld van 1 miljard gulden (411 miljoen euro), dus na de sanering was het in ieder geval beter dan daarvoor.” Maar er bleken volgens hem nog allerlei bedragen open te staan: “Het had misschien geholpen als we ons huiswerk beter hadden gedaan. Als een hoop van die schulden, die we nog bleken te hebben, waren meegenomen in de sanering en Nederland de schulden voor 100 procent had overgenomen en niet voor 80 procent.”

Share this page:
« Back
Back to Top