Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Curacaose patiënten bvz even niet welkom bij logopedisten

VRIJDAG, 10 MEI 2013

WILLEMSTAD — Waar de paramedici eerder voor hebben gewaarschuwd, blijkt waarheid te worden. Steeds meer zorgverleners in de eerste lijnszorg stoppen de dienstverlening aan SVB-verzekerden. Nu ook de vereniging van logopedisten CVL.

Hierdoor dreigt de paramedische zorg ontoegankelijk te worden voor patiënten die onder de basisverzekering ziektekosten vallen. De logopedisten en de overheid zijn niet tot een akkoord gekomen over de nieuwe beloningsstructuur. Zoals de situatie er nu voor staat betekent het dat kinderen met spraakproblemen of iemand die na een beroerte moet revalideren, niet geholpen zouden kunnen worden door een logopedist. Vandaag zou de CVL nog een gesprek hebben met de overheid hierover. In de praktijk betekent dit dat personen die onder de basisverzekering ziektekosten vallen tot nader order niet geholpen worden door een logopedist.

Eerder besloten de diëtisten een stop op behandelingen aan SVB-verzekerden. Ook twee orthopedische werkplaatsen staan niet achter de tarieven van de overheid. Meer beroepsgroepen beraden zich over vervolgstappen.

Share this page:
« Back
Back to Top