Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Curacaose Gouverneur vraagt om effectief en betrouwbaar bestuur

ZATERDAG, 04 JANUARI 2014

WILLEMSTAD — Er moeten stappen worden ondernomen om orde op zaken te stellen in het bestuur van het eiland. Dit bracht gouverneur Lucille George-Wout donderdag naar voren in de traditionele nieuwjaarstoespraak tijdens de jaarlijkse receptie op het paleis van de gouverneur in Punda. George-Wout benadrukte het belang om de kwaliteit, maar ook de effectiviteit van de overheid te verbeteren.

Ten overstaan van de genodigden verklaarde George-Wout dat eerst het huis in orde moet zijn, voordat men buiten kan gaan spelen. Dat is de juiste volgorde en niet andersom, aldus de gouverneur. “Er moet aan gewerkt worden dat de regering daadwerkelijk zegt wat zij doet en doet wat zij zegt. Vertrouwen, kwaliteit en duidelijke procedures voor wie zich tot de regering richt. Dit houdt in dat wij niet altijd alleen tegen elkaar moeten lachen en problemen moeten verhullen. Integendeel. Als wij daadwerkelijk menen wat wij zeggen, dan moet dit gepaard gaan met kritiek en zware checks and balances. Correctie is noodzakelijk in alle systemen. Kritiek durven geven is een vorm van kracht”, aldus George-Wout.

Tijdens haar toespraak stond de gouverneur ook stil bij het belang van verantwoording afleggen voor handelingen van de regering. Dit is een must, benadrukte zij. “Kritiek op inhoud is noodzakelijk. Kritiek op mensen richt schade aan. De regering wordt geholpen door kritische organen, die haar functioneren evalueren en die de vrijheid voelen om zich publiekelijk te kunnen uiten.”

George-Wout keek gisteren ook vooruit naar de zware tijden die volgens haar voor de deur staan. “Curaçao staat voor grote uitdagingen die niet allemaal in 2014 kunnen worden aangepakt. Wij hebben te maken met problemen die u beter kent dan ik. Maar wat ik vanavond wil benadrukken is dat een regering die degelijk en verenigd is, de basis vormt voor duurzame stappen. Wij moeten kunnen geven om te kunnen ontvangen. Wij moeten kunnen uitleggen om begrepen te kunnen worden. Wij moeten kunnen communiceren om een brede basis te creëren. Als wij dit in onze bagage meenemen, dan kunnen wij de sociaal-economische problemen waarmee wij geconfronteerd worden, aanpakken.”

De gouverneur omschreef in haar toespraak het voorbije 2013 als het jaar waarin de rust weer op Curaçao terugkeerde. Dan moet 2014 volgens George-Wout het jaar worden van eenheid en herstel van vertrouwen binnen en buiten de overheid.

Bron: Amigoe, Curacao

Share this page:
« Back
Back to Top