Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Curaçao houdt vliegtuigen aan de grond

29 januari 2017

De Curaçaose luchtvaartautoriteit houdt bijna alle vliegtuigen van de lokale burgerluchtvaartmaatschappij Insel Air aan de grond omdat die niet veilig zouden zijn. Dat meldt de NOS.

Vorige week maakte een vliegtuig dat op weg was van Curaçao naar Miami een voorzorgslanding, nadat de cabinedruk was weggevallen. Piloten van de luchtvaartmaatschappij weigerden eerder deze week op te stijgen van de luchthaven in Sint-Maarten, omdat het vliegtuig niet in orde zou zijn.

Geld van Venezuela
Insel Air schrapte zelf zaterdag al bijna alle buitenlandse vluchten vanwege twijfels over de veiligheid. Nu wordt 80% van de vloot aan de grond gehouden op last van de autoriteiten.
De vliegmaatschappij zit financieel in de problemen omdat het naar eigen zeggen nog veel geld krijgt uit buurland Venezuela. De regering van Curaçao heeft zaterdag besloten het bedrijf te helpen met een lening van €17 mln.

Insel Air voert veel vluchten uit naar andere Antilliaanse eilanden als Bonaire en Aruba. Als de luchtvaartmaatschappij omvalt, raakt het eiland geïsoleerd.

Bron: Financieele Dagblad, Nederland

Share this page:
« Back
Back to Top