Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Curaçao en Colombia sluiten belastingovereenkomst

WOENSDAG, 06 FEBRUARI 2013

WILLEMSTAD — Curaçao en Colombia hebben gisteren een Tax Information Exchange Agreement (TIEA) afgesloten. Minister José Jardim van Financiën reisde daarvoor met een delegatie af naar zijn ambtgenoot in Bogotá, Mauricio Cardenas.

Een TIEA is een belastingovereenkomst waardoor het mogelijk wordt voor beide landen om informatie uit te wisselen over personen en bedrijven uit het ene land, die op enige wijze te maken hebben of krijgen met het andere land. Dat legt Nico van der Meer van Cifa uit. De overeenkomst is onderdeel van een al langer lopend traject tussen de twee landen, vorig jaar opgestart vanuit het ministerie van Economische Ontwikkeling. Daar volgde een Memorandum of Understanding (MoU) uit waarin staat dat gaandeweg allerlei verdragen tussen de twee landen zullen worden afgesloten. De directe aanleiding voor de TIEA was echter de zogenoemde ‘Interbolsa-zaak’ waarbij een op Curaçao gevestigd Colombiaans fonds betrokken was. Op termijn sturen de landen volgens Van der Meer ook aan op een Double Taxation Agreement (DTA) die tot doel heeft om dubbele belastingheffing te voorkomen.

Share this page:
« Back
Back to Top