Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Crisis in de Curaçaose luchtvaart

29 januari 2017

WILLEMSTAD – De Curaçaose luchtvaartautoriteit houdt bijna alle vliegtuigen van de burgerluchtvaartmaatschappij Insel Air aan de grond omdat die niet veilig zouden zijn. Aanleiding voor de maatregel zijn een aantal incidenten op vluchten.

Een vlucht van Curaçao naar Miami maakte vorige week een voorzorgslanding, nadat de cabinedruk was weggevallen. Passagiers moesten enige tijd gebruikmaken van de zuurstofmaskers. Verder weigerden piloten van de luchtvaartmaatschappij begin deze week op te stijgen van de luchthaven van Sint-Maarten omdat de kist niet in goede staat zou zijn.

Nu wordt 80 procent van de vloot aan de grond gehouden. Het gaat toestellen van het type MD80 en om zes Fokker 50/70-toestellen, ooit overgenomen van KLM.

Insel Air schrapte al op één na alle buitenlandse vluchten vanwege twijfels over de veiligheid. De luchtvaartmaatschappij zit financieel in zwaar weer omdat het – naar eigen zeggen – zo’n 95 miljoen euro “vast heeft zitten” in Venezuela. Dat land weigert vooralsnog de daar verdiende bolivars om te zetten in dollars.

Zaterdag besloot de regering van Curaçao Insel Air te steunen met een lening van 17 miljoen euro. Vanavond is er een persconferentie over de situatie van de ministers van Economische Zaken, Financiën en Verkeer en Vervoer. Als Insel Air omvalt, heeft Curaçao nauwelijks nog vluchtverkeer naar Bonaire en Aruba meer. Regionaal raakt het eiland dan geïsoleerd.

Bron: NOS Nieuws, Nederland

Share this page:
« Back
Back to Top