Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Criminaliteitscijfers ingediend bij Curacaose Staten

WOENSDAG, 18 DECEMBER 2013

WILLEMSTAD — Justitie-minister Nelson Navarro (Pais) heeft op verzoek van Statenlid Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK) de criminaliteitscijfers van de tweede helft van dit jaar bij de Staten ingediend.

De minister voegde daaraan toe dat de politie de informatie van de maand december nog moet compileren, dus kon hij alleen informatie van de maanden juli tot en met november beschikbaar stellen aan de Statenleden.

Parlementariër Pisas deed het verzoek tijdens de begrotingsbehandeling, om te kunnen toetsen of het eiland het hoogste aantal criminele activiteiten ooit kent onder de leiding van Navarro. Volgens Pisas heeft de minister totaal geen controle over de criminaliteit en wil hij volgens hem een niet goed doordacht noodplan introduceren ter bestrijding van de criminaliteit.

Verder verzocht Pisas de minister om dit plan uit te leggen. Pisas zei iets over dit plan in een ochtendprogramma op de televisie te hebben vernomen, maar wil duidelijkheid hierover.

Minister Navarro wil dit plan liever achter gesloten deuren bespreken met de leiders van alle politieke partijen in een zogenoemd College van Senioren (CvS). Volgens de minister moeten de Statenleden er rekening mee houden dat ook criminelen de Statenvergaderingen volgen.

Bron: Amigoe, Curacao

[addthuis]

Share this page:
« Back
Back to Top