Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Contract inspecteur Gezondheidszorg Jan Huurman verlengd op Curacao

MAANDAG, 17 DECEMBER 2012

WILLEMSTAD — Alhoewel tijdelijke inspecteur Gezondheidszorg Jan Huurman alweer in Nederland is om de feestdagen daar door te brengen, is zijn contractsverlenging er door. Dat zegt Ben Whiteman, inspecteur-generaal van de Inspectie voor de Volksgezondheid. Volgens Whiteman heeft het even geduurd voordat de gelden waren vrijgemaakt. Deze moesten uit een andere post worden aangevuld. Begin januari 2013 zal Huurman zijn taken voor vier maanden hervatten.

Vrijdagmiddag werd Whiteman formeel van het eindbesluit op de hoogte gesteld. Huurman heeft gisteren het contract doorgemaild gekregen. Volgens Whiteman is de oorspronkelijke planning altijd geweest dat de tijdelijke inspecteur van 13 december tot 3 januari afwezig zou zijn. De ideale situatie zou zijn dat de contractsverlenging voor Huurmans vertrek geregeld zou zijn. “Het contract was allang intern afgesproken”, zegt Whiteman.

De komende vier maanden zal de inspectie op zoek gaan naar een vaste kracht die de taken van Huurman kan overnemen. De inspectie heeft vandaag een voorstel ingediend bij de ministerraad om de salariëring aantrekkelijker te maken, omdat een eerdere wervings- en selectieronde niets opleverde. De inspectie is op zoek naar een ervaren en goede geneeskundige, die zijn mannetje staat in discussies met zorgverleners die op de vingers worden getikt. “Voor het salaris dat eerst werd aangeboden gaat er niemand komen”, aldus Whiteman. “De personen die tijdens de eerste wervingsronde hebben gereageerd, hadden andere opleidingen dan die van arts”, zegt Whiteman. Conform het profiel moet de inspecteur Gezondheidszorg een geneeskundige zijn. Volgens Whiteman is het moeilijk om artsen te krijgen voor overheidsfuncties. “Iemand die geneeskunde heeft gestudeerd wil patiënten zien en behandelen.”

In september is Huurman tijdelijk benoemd tot hoofd Inspectie Gezondheidszorg. Hij is eigenaar van Huurman Consult, een bedrijf dat sterk is in het aansturen, begeleiden en stroomlijnen van veranderingsprocessen in de zorgsector. Inspecteur-generaal Whiteman prees zijn werktempo en deskundigheid. Huurman heeft alle ziekenhuizen op Curaçao onder toezicht gezet omdat ze niet aan alle kwaliteitseisen voldoen. Voor zijn vertrek kreeg de spoedeisende hulp van het St. Elisabeth Hospitaal een aanwijzing omdat de gezagslijnen niet duidelijk zijn, waardoor er patiënten tussen wal en schip dreigen te vallen.

Share this page:
« Back
Back to Top