Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Continuïteit inspectie Gezondheidszorg onzeker op Curacao

WOENSDAG, 05 DECEMBER 2012

WILLEMSTAD — De continuïteit van de inspectie voor de Gezondheidszorg is nog niet in kannen en kruiken. De verlenging van het tijdelijke contract van inspecteur Jan Huurman is nog niet rond. Dat bevestigt Huurman. Op 13 december loopt zijn contract af en op die dag stapt hij ook op het vliegtuig om de feestdagen in Nederland door te brengen.

Huurman die sinds augustus op Curaçao werkt, is in onderhandeling om langer aan te blijven. Gesproken wordt tot medio april/mei volgend jaar, een verlenging van vier maanden dus. Dat geeft tijd om de werving en selectie voor een vaste inspecteur Gezondheidszorg af te ronden. Als zijn contract wordt verlengd dan boekt de Nederlander onmiddellijk een ticket terug naar Curaçao.

Volgens Huurman zweeft zijn aanstelling in de ambtelijke molen. De inspecteur-generaal Ben Whiteman heeft het contract doorgezonden naar de demissionaire minister van Gezondheid Stanley Bodok. Deze zou er akkoord mee zijn gegaan. Nu is het aan het ministerie van Financiën om te controleren of er voldoende middelen op de begroting zijn om aan de overeenkomst te voldoen.

Huurman heeft in een betrekkelijk korte periode veel stof doen opwaaien. Zo hebben diverse gezondheidsinstellingen op het eiland een instructie gekregen. Doel is de kwaliteit van de gezondheidszorg te waarborgen en het bewustzijn hierover op het eiland te verhogen. De afdeling van de inspectie Gezondheidszorg bestaat momenteel uit de inspecteur, twee verpleegkundige medewerkers en een juridische medewerker die met meerdere afdelingen wordt gedeeld. De afdeling is nog op zoek naar een adjunct-inspecteur Gezondheid.

Share this page:
« Back
Back to Top