Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Containerscanner weer in bedrijf

1 februari 2017

Oranjestad – De douane controleert vanaf vandaag de containers die in de haven van Barcadera binnenkomen weer via elektronische weg. De containerscanner moet het werk van de douaniers vergemakkelijken. Een containerscanner is een mobiel apparaat dat over een container wordt geschoven. In de cabine van de scanner kan een douanier op een beeldscherm zien wat er allemaal in de container zit en dat vergelijken met het papierwerk.

Zo kan snel en efficiënt worden gecontroleerd of alles klopt. ,,De scan zelf is in twee minuten gemaakt. Als alles in orde is, is het papierwerk ook snel geregeld en kan de container worden ingeklaard. In geval van twijfel gaat er alsnog een douanier in de container kijken om een handmatige controle uit te voeren. Als er overduidelijk verboden spullen worden gezien op de scan, gaat de douanerecherche aan het werk”, legde de directeur van de douane, Ricky Croes uit.

Bron: Antilliaans Dagblad, Curacao

 

Share this page:
« Back
Back to Top