Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Computersysteem Navas van toelatingsorganisatie Dimas plat op Aruba

WOENSDAG, 20 FEBRUARI 2013

ORANJESTAD — Het centrale registratie- en administratiesysteem bij toelatingsorganisatie Dimas is tijdelijk buiten werking. De organisatie benadrukt dat alle aanvragen gewoon behandeld kunnen worden.

Dat gebeurt handmatig. Controle van de status van een aanvraag is echter niet mogelijk, omdat hiervoor gebruik gemaakt moet worden van het geautomatiseerde systeem.

We doen alle mogelijke moeite om het centrale registratie- en administratiesysteem  Navas zo snel mogelijk weer werkende te krijgen, aldus Dimas. Het onderzoeken wat er is mis en het repareren hiervan, duurt echter langer dan aanvankelijk werd gedacht. Een datum wanneer het systeem weer operationeel is, kan daarom niet worden gegeven.

Het is niet de eerste keer dat het computersysteem van Dimas voor langere tijd getroffen wordt door een storing. In 2011 lag het systeem ook enige tijd plat. Destijds al liet directeur Kathleen Paskel weten dat het geautomatiseerde systeem Navas verouderd is. Er zou een vervangend systeem komen, maar bij de aanbesteding bleek dat er budgetgebrek was. Het is onduidelijk wat de status is van de aanschaf van het nieuwe systeem. Paskel was vanochtend niet bereikbaar voor een reactie

Share this page:
« Back
Back to Top