Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Commissie Voorwaardelijke Invrijheidstelling geïnstalleerd in Suriname

01/02/2013

PARAMARIBO – Minister Edward Belfort van Justitie en Politie (Juspol) heeft donderdagmorgen een nieuwe commissie Voorwaardelijke Invrijheidstelling en Gratie geïnstalleerd. Voorzitter van de commissie is procureur-generaal Subhaas Punwasi.

Deze commissie, die voor de duur van 1 jaar is aangesteld, moet de minister uit eigen initiatief of op uitnodiging adviseren over het verlenen van voorwaardelijke invrijheidsstelling aan gedetineerden. Zo meldt de Voorlichtingsdienst van Justitie en Politie.

Ook de president zal door de commissie geadviseerd worden in gevallen van gratie aan gevangenen. Verder is het de taak van deze werkarm van Justitie en Politie om richtlijnen in verband met voorwaardelijke invrijheidsstelling en gratie te formuleren en aan te bieden. De voorzitter van de commissie is procureur-generaal Subhaas Punwasi. De overige leden zijn onder meer top-functionarissen de afdeling Delinquentenzorg van het ministerie van Juspol.

Share this page:
« Back
Back to Top