Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Chinese stad toont interesse in mogelijkheden Para

08/02/2017

PARAMARIBO – De ontwikkeling van Para wordt binnenkort naar een hoger niveau getild, nu dinsdag een samenwerkingsovereenkomst is gesloten met de Chinese stad Xianning voor een stedenband. Hiermee is de intentieverklaring bekrachtigd die in 2014 werd ondertekend.

Een delegatie van de Chinese stad is speciaal hiervoor naar Suriname afgereisd. Delegatieleider Wu Hui zei dat de keuze op Suriname is gevallen omdat het land speciale waarde en grote potentie heeft gezien de vruchtbare grond, waterbronnen en de multiculturele samenleving. Landbouw en bosbouw zijn twee grote inkomstenbronnen van Xianning, een stad met rond de twee miljoen inwoners. Het is daarom niet vreemd dat Para vooral van de kennis en ervaring van deze Chinese stad gebruik zal maken.

Patrick Kensenhuis, parlementariër van Para, zegt dat het district veel agrarische mogelijkheden heeft. Die zijn nu nog meer in trek vanwege het langzaam verdwijnen van mijnbouw, met name bauxiet, als inkomstenbron. “Ik ben blij dat Xianning heeft aangeboden om de samenwerking op het gebied van landbouw uit te diepen.” De Chinese stad en Para maken ook op het gebied van toerisme veel ontwikkelingen door. De samenwerking tussen de twee steden is in het algemeen gebaseerd op toerisme, cultuur, onderwijs, milieu, agrarische sector, industrie en infrastructuur.

De overeenkomst is getekend in het multifunctioneel centrum Para. Dat gebeurde in aanwezigheid van onder andere beleidsadviseurs van Handel en Industrie en Buitenlandse Zaken, vertegenwoordigers van Regionale Ontwikkeling en van plantage- en dorpsbesturen. Voor de Chinese delegatie wordt woensdag een expositie gehouden om kennis te maken met producten van het district.

Bron: de Ware Tijd, Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top