Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Chin A Loi afgezet als voorzitter bond SBB

07/03/2017

PARAMARIBO – Romeo Chin A Loi is vrijdag op een algemene ledenvergadering van de bond bij de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht afgezet. Hij heeft het besluit aanvaard. De in ongenade gevallen voorzitter had bij het begin van de vergadering aangekondigd niet opnieuw beschikbaar te zijn bij de bestuursverkiezing van 4 april. De leden hebben dat moment niet afgewacht. Zij vinden dat hij al geruime tijd hun belangen niet behartigt.

“De leden zijn zeer ontevreden en wilden de voorzitter niet langer handhaven. Een van de knelpunten is dat hun loon nog steeds wordt berekend op basis van een wisselkoers van SRD 3,35 voor de Amerikaanse dollar, terwijl deze nu veel hoger is”, zegt Wendel Stuger, ondervoorzitter van de vakbond, tegen de Ware Tijd.

Er is een motie van wantrouwen tegen Chin A Loi ingediend, die volgens Stuger is ondertekend door 120 leden. Het merendeel van de aanwezigen heeft vóór gestemd. Stuger zegt dat Chin A Loi eerder had aangegeven dat hij wel opnieuw beschikbaar is voor de bond, maar in de wandelgangen gaven leden aan dat ze hem liever kwijt zijn. Stuger heeft ambitie voor het voorzitterschap maar zegt dat de leden liever iemand van buiten het bedrijf in die functie willen.

Behalve dat de leden loon willen ontvangen op basis van de huidige wisselkoers voor de Amerikaanse dollar, zijn ze het niet eens dat er besluiten worden genomen zonder dat de bond wordt betrokken. Het gaat onder andere om beslissingen over medische voorziening en de pensioenregeling. De startpensioenpremie van het personeel bij een verzekeringsmaatschappij is stopgezet door SBB.

Chin A Loi was niet bereikbaar voor commentaar over de verwikkelingen bij de bond.

Bron: de Ware Tijd, Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top