Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Centrum voor kindergeneeskunde geopend in Suriname

01/02/2013

PARAMARIBO – Een centraal kindergeneeskundecentrum wordt vandaag in gebruik genomen. Het specialistische centrum bevindt zich in het huidige kinderpaviljoen op het terrein van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). De initiatiefnemers zijn vijf kinderartsen van verschillende Surinaamse ziekenhuizen, meldt de ziekeninstelling in een persbericht.

“Voor de groep is het van groot belang, dat de specialisten zich gaan richten op specifieke aandachtsgebieden, zodat de zorg voor het zieke kind kan verbeteren.”

Het kindercentrum zal zich onder meer verantwoordelijk stellen voor poliklinische dienstverlening zowel ‘s middags als ‘s avonds van maandag tot en met vrijdag. Ernstig zieke pasgeborenen en oudere kinderen met ernstige ziekten, zoals kanker of hartaandoeningen kunnen ook op lange termijn voor intensieve zorg worden opgevangen. Maar ook zal het centrum dienen als opleidings- en onderzoekscentrum.

Voor het kinderpaviljoen van het AZP is gekozen vanwege de bereikbaarheid van andere specialismen, zoals cardiologie, oogheelkunde en kinderchirurgie. De leiding van het AZP meent dit project te ondersteunen, omdat het past in de strategie van de ziekeninstelling om de kwaliteit van de specialistische gezondheidszorg in Suriname te bevorderen en te verhogen.

De kerngroep is ruim twee jaren bezig het project voor te bereiden. Doordat de ontwikkelingen en inzichten binnen de kindergeneeskunde volgens de initiatiefnemers in snel tempo veranderen, geniet het realiseren van dit project prioriteit. Het gaat om de kinderartsen Amadu Juliana, Neirude Lissone, Aartie Toekoen, Aartie Jessurun en Wilco Zijlmans. Het plan geniet de ondersteuning van de totale Vakgroep van Kinderartsen in Suriname.-

Share this page:
« Back
Back to Top