Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

BvL/ALS in ongelijk gesteld

23/02/2017

PARAMARIBO – De rechter heeft de vordering van de staat toegewezen, waarin is gevraagd om de Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS) te verbieden om wederom in staking te gaan. Hiermede is de vordering van BvL/ALS afgewezen. Dat heeft de kortgeding rechter zojuist beslist. Dit zegt een van de raadsmannen van de Staat, Dwight Kraag, die samen met zijn collega Edward Naarendorp de staat bijstaat.

De raadsman kan geen verder uitspraken doen over het vonnis omdat dit nog niet in handen is van de raadslieden. “Wij weten niet wat de exacte overwegingen zijn voor het toewijzen van het vonnis”, aldus Kraag.

Als de onderwijsbonden het vonnis naast zich neerleggen, moeten ze een dwangsom betalen. Kraag weet niet of de hoogte van dwangsom gelijk is aan het bedrag dat in de vordering is opgenomen.. Het verder verloop van deze zaak hangt af van BVL en de ALS, die ook eerst ook het vonnis willen inzien alvorens een besluit te nemen.

Bron: de Ware Tijd, Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top